Ιταλία: Πρόταση να επιτραπεί η υιοθεσία σε ανύπαντρα ζευγάρια και μεμονωμένα άτομα

0

Ταράζει τα νερά στη γείτονα χώρα η πρόταση της Ιταλίδας βουλευτού Αλεσάντρας Μουσολίνι, η οποία ζήτησε «να μπορούν να υιοθετούν παιδιά και τα ζευγάρια που δεν είναι παντρεμένα, αλλά και οι άνδρες και οι γυναίκες οι οποίοι ζουν μόνοι και επιθυμούν να γίνουν γονείς».

Η εγγονή του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, η οποία εξελέγη τον περασμένο Απρίλιο με την κεντροδεξιά συμμαχία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρόσθεσε επίσης ότι «χρειάζεται ένας νέος νόμος, προς την κατεύθυνση αυτή, ο οποίος να ευνοεί όποιον θέλει να πάρει ένα παιδί που βρίσκεται σε ίδρυμα για ορφανά».

Οι θέσεις της Μουσολίνι προκάλεσαν πολιτικές αντιδράσεις και χώρισαν τον πολιτικό κόσμο της Ιταλίας, καθώς εκπρόσωποι της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, από το «Δημοκρατικό Κόμμα», δηλώνουν έτοιμοι να προσφέρουν τη στήριξή τους, ενώ οι κεντροδεξιοί δεν σχολιάζουν την πρόταση, δεδομένου ότι φοβούνται και την αρνητική αντίδραση του Βατικανού.

Η ισχύουσα νομοθεσία, στην Ιταλία, επιτρέπει σε άνδρες και γυναίκες χωρίς σύντροφο, να προχωρήσουν σε υιοθεσία, μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Όταν, δηλαδή, τα παιδιά παρουσιάζουν κάποια αναπηρία, ή όταν έχουν διαπιστωθεί μεγάλες ψυχολογικές δυσκολίες προσαρμογής στο χώρο στον οποίο ζουν.

Η συζήτηση για το θέμα, στην αρμόδια επιτροπή της ιταλικής βουλής, αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο.

Σχόλια