Ιταλία: Συνέχεια στο δικαστικό σίριαλ του Μπερλουσκόνι

0

Το «πράσινο φως» έδωσε το Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας στους εισαγγελείς, προκειμένου να ασκήσουν έφεση κατά προηγούμενης δικαστικής απαλλαγής του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 2004, σε δίκη για δωροδοκία δικαστών.

Ο Μπερλουσκόνι είχε κατηγορηθεί τότε ότι δωροδόκησε τους δικαστές σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την πώληση της κρατικής εταιρείας τροφίμων SME σε αντίπαλο επιχειρηματία.

Ωστόσο, το παραπάνω δεν είναι το μόνο για το οποίο διώκεται ο πρώην πρωθυπουργός, καθώς κατηγορείται, μαζί με ακόμα 13 άτομα, και για μια υπόθεση αγοράς κινηματογραφικών δικαιωμάτων από τον τηλεοπτικό του όμιλο, τη Mediaset.

Το σίριαλ που οδηγεί τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι από δικαστήριο σε δικαστήριο διαρκεί δεκαπέντε χρόνια, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός χρησιμοποιεί κατά περίπτωση όλο το τεχνικό και νομοθετικό οπλοστάσιο που διαθέτει, δεδομένης και της θέσης που κατείχε ως πρωθυπουργού της Ιταλίας, ενώ δεν δίστασε να ασκήσει συστηματικές πολιτικές πιέσεις στους δικαστές, οι οποίοι χαρακτηρίζονταν κατά καιρούς «τρελοί» ή «κόκκινοι» και αναγκάζονταν να δικαιολογούνται συνεχώς.

Σχόλια