Ιταλία: Σχέδιο νόμου για τη νομική αναγνώριση ομοφυλοφιλικών δεσμών

0

Σχέδιο νόμου για τη νομιμοποίηση δεσμών μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου προτίθεται να καταθέσει ο πρόεδρος της επιτροπής πολιτιστικών θεμάτων της Βουλής της Ρώμης, Τζανκάρλο Γκαλάν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο θα παραχωρούνται στα ομόφυλα ζευγάρια τα ίδια δικαιώματα που απορρέουν από την ένωση των ετερόφυλων ζευγαριών, εκτός από το δικαίωμα στην υιοθεσία και το δικαίωμα σύναψης γάμου με την τυπική έννοια του όρου.

«Θεωρώ τους ομοφυλόφιλους απόλυτα άξιους γονείς, αλλά δεν ήθελα να δημιουργηθούν πολεμικές και εμπόδια. Γι’ αυτό τον λόγο, στο τέλος, αποφάσισα να μην συμπεριλάβω την υιοθεσία», δηλώνει ο Γκαλάν, ο οποίος είναι προβεβλήμένο στέλεχος της συντηρητικής παράταξης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι (Λαός της Ελευθερίας –PdL), γεγονός που καθιστά αξιοσημείωτη αυτήν του την πρωτοβουλία.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι νωρίτερα τον ίδιο μήνα η κεντροαριστερή υπουργός Ισότητας της κυβέρνησης γνωστοποίησε επίσης την πρόθεσή της να προωθήσει παρόμοιου περιεχομένου νομοσχέδιο περί αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ζευγαριών του ιδίου φύλου, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται σε αυτό και η δυνατότητα σύναψης γάμου.

Σχόλια