Ιταλία: Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση της φημολογούμενης νοθείας στις εκλογές

0

Η Γενική Εισαγγελία της Ρώμης ανακοίνωσε ότι ελέγχονται και έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης οι καταγγελίες του έγκυρου ιταλικού περιοδικού DIARIO, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε ενδεχομένως νοθεία στις βουλευτικές εκλογές του Aπριλίου στην Iταλία, με τη μετατροπή ενός εκατομμυρίου λευκών ψηφοδελτίων σε ψήφους υπέρ του κόμματος του Σίλβιο Mπερλουσκόνι, Φόρτζα Iτάλια.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του περιοδικού, η μετατροπή των λευκών ψηφοδελτίων σε έγκυρες ψήφους υπέρ του κόμματος του Μπερλουσκόνι, έγινε μέσω της χρήση ενός λογισμικού προγράμματος το οποίο είχε εγκατασταθεί στο τερματικό του υπουργείου Eσωτερικών.

Η Εισαγγελία της Ρώμης ανακοίνωσε ότι θα επανακαταμετρηθούν ένα προς ένα τα λευκά ψηφοδέλτια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα αποτελέσματα τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Eσωτερικών και τον πραγματικό αριθμό των ψηφοδελτίων, τα οποία έχουν κατατεθεί στα περιφερειακά εκλογοδικεία.

Παράλληλα αποφασίσθηκε να κληθούν για κατάθεση ο διευθυντής του περιοδικού DIARIO, Eνρίκο Nτεάλιο και ο υπεύθυνος του ηλεκτρονικού συστήματος συλλογής των εκλογικών αποτελεσμάτων του αρμόδιου Yπουργείου.

Σχόλια