Ιταλικό Δικαστήριο κρίνει παράνομη την απέλαση ιμάμη

0

Δικαστήριο της Ιταλίας έκρινε παράνομη την απέλαση του ιμάμη Mamour Fall από τη Σενεγάλη, ο οποίος είχε εκφράσει τον θαυμασμό του προς τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η απέλασή του πέρυσι είχε διαταχθεί με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών της χώρας, επειδή ο ιμάμης είχε εμφανιστεί σε δίαφορα ΜΜΕ και είχε προβλέψει ότι τα ιταλικά στρατεύματα που βρίσκονται στο Ιράκ και βοηθούν τις επιχειρήσεις των Αμερικανών θα δεχτούν επιθέσεις από τους Ιρακινούς. Τελικά οι προβλέψεις του βγήκαν αληθινές, καθώς μία βόμβα που εξερράγη στη Νασιρίγια τον Νοέμβριο του 2003 σκότωσε 19 Ιταλούς στρατιώτες.

Το δικαστήριο της πόλης Lazio όμως έκρινε ότι οι δηλώσεις αυτές του Mamour Fall απηχούν προσωπικές του απόψεις και κατά συνέπεια η απέλασή του για το λόγο αυτό είναι παράνομη. Ο Υπουργός Εσωτερικών πάντως φέρεται αποφασισμένος να μην αλλάξει την απόφασή του, καθώς θεωρεί ότι ο Mamour αποτελεί σημαντική απειλή για την ασφάλεια της Ιταλίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο ιμάμης της Carmagnola, όπως είναι γνωστός από την ομώνυμη ιταλική πόλη όπου έμενε πριν απελαθεί, δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στην Ιταλία.

Σχόλια