Κάθειρξη 15 ετών σε αμερικανό για υποστήριξη της Αλ Κάιντα

0

Σε 15ετή κάθειρξη καταδικάστηκε αμερικανός πολίτης που δήλωσε ένοχος στην κατηγορία ότι προσπαθούσε να βοηθήσει την Αλ Κάιντα.
Σε περίπτωση που δεν δήλωνε ένοχος, ο 30χρονος Σαϊέντ Χάσμι, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, θα αντιμετώπιζε ποινή 70 ετών.
Στη δίκη, ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε φορώντας παραδοσιακή πακιστανική ενδυμασία και αρνήθηκε να σηκωθεί, κατά την είσοδο της προέδρου. Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι η δράση του Χάσμι ήταν απόρροια του νεαρού της ηλικίας και της ανωριμότητάς του.
Όταν εκλήθη να μιλήσει, ο κατηγορούμενος, που έχει ήδη κρατηθεί σε περιορισμό, επί τρία χρόνια, προτίμησε να διαβάσει μια μουσουλμανική προσευχή από το Κοράνι.
Στο πλευρό του Χάσμι βρέθηκαν εκτός από συγγενείς και φίλους, εξέχοντα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και ειδικότερα αρκετοί καθηγητές του από το πανεπιστήμιο του Μπρούκλιν, όπου σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Έντονες διαμαρτυρίες εκφράσθηκαν επί του τριετούς περιορισμού του και από οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σχόλια