Κάθειρξη 17 ετών για τη δολοφονία άστεγης στην Ισπανία

0

Η ισπανική δικαιοσύνη καταδίκασε σε κάθειρξη 17 ετών τους δύο νεαρούς Ισπανούς που είχαν κάψει ζωντανή μία άστεγη στα τέλη του 2005, στη Βαρκελώνη.

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης έκρινε τους δύο νέους ένοχους δολοφονίας και εκτός από την 17χρονη κάθειρξη στον καθένα, επέβαλε, επίσης, αποζημίωση προς την οικογένεια του θύματος και την τράπεζα La Caixa.

Η 50χρονη άστεγη είχε καταφύγει σε θάλαμο αυτόματου μηχανήματος τραπεζικών συναλλαγών για να προστατευθεί από το κρύο όταν δέχθηκε την επίθεση των δύο νεαρών.

Οι δράστες, που τότε ήταν 18 ετών, προέρχονται από μάλλον εύπορες οικογένειες και εξαπέλυσαν την επίθεση μαζί με έναν τρίτο, τότε ηλικίας 16 ετών.

Στη συνέχεια την κατάβρεξαν με εύφλεκτο υγρό, πέταξαν αναμμένο τσιγάρο και την εγκατέλειψαν στην τύχη της.

Η 50χρονη άστεγη υπέκυψε στα τραύματα και στα εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού που είχε υποστεί δύο ημέρες αργότερα.

Το επεισόδιο κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας και είχε τότε μεταδοθεί από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της Ισπανίας.

Ο τρίτος δράστης, ο οποίος ήταν ανήλικος κατά το χρόνο της επίθεσης, έχει ήδη καταδικαστεί σε 8 χρόνια εγκλεισμού σε σωφρονιστικό ίδρυμα για ανηλίκους.