Κάθειρξη 20 ετών για βίαιη κλοπή και όχι για ανθρωποκτονία από πρόθεση

0

Δικαστήριο στο Βέλγιο καταδίκασε σε 20ετή κάθειρξη τον Πολωνό Άνταμ Γκίζα, ο οποίος κατηγορείτο για το θάνατο ενός 17χρονου Βέλγου έξω από σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών το 2006.

Ο 17χρονος Βέλγος δέχθηκε απανωτές θανάσιμες μαχαιριές στο στήθος, όταν αρνήθηκε να δώσει στον Πολωνό μια φορητή συσκευή ήχου, MP3.

Ωστόσο, το σώμα των ενόρκων έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση, έκρινε τον Πολωνό ένοχο “για βίαιη κλοπή που οδήγησε σε θάνατο” και τον απήλλαξε από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η μητέρα του θύματος χαρακτήρισε “προδοσία” την απόφαση των ενόρκων.

Ο κατηγορούμενος εκδόθηκε από την Πολωνία στο Βέλγιο με την προϋπόθεση ότι θα εκτίσει οποιαδήποτε ποινή του επιβληθεί στη γενέτειρά του.

“Οι ένορκοι έκαναν το καθήκον τους. Πρέπει να αποδεχτώ την απόφασή τους αν και δεν είναι εύκολο”, δήλωσε ο πατέρας του θύματος.

Η δολοφονία του 17χρονου συντάραξε την κοινή γνώμη στο Βέλγιο και περίπου 80.000 είχαν συμμετάσχει σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της βίας και της εγκληματικότητας.

Η βελγική αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες χάρις στις κάμερες κλειστού κυκλώματος έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών.

Ο πατέρας του κατηγορούμενου δήλωσε ικανοποιημένος με την απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης. Ο συνεργός του Άνταμ Γκίζα καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση σε αναμορφωτήριο για την ανάμιξή του στο επεισόδιο.

Σχόλια