Καθυστερεί η απόφαση για το αποδεικτικό υλικό κατά του Μάικλ Τζάκσον

0

Ενώ πλησιάζει η δίκη του τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δέκα ανηλίκων, ο δικαστής Ρόντνεϊ Μέλβιλ δεν έχει εκδόσει ακόμα την απόφασή του για το εάν οι ένορκοι της δίκης θα μπορούν να λάβουν υπόψη τους και τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί σε βάρος του τραγουδιστή από παλαιότερες παρόμοιες κατηγορίες. Σύμφωνα με τον δικαστή, οι ένορκοι πρέπει να έχουν αρκετές αποδείξεις για την παρούσα υπόθεση, προτού επιτρέψει τη χρήση των παλαιότερων αποδεικτικών στοιχείων.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του Τζάκσον υποστηρίζουν ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα δημιουργηθεί προκατάληψη στους ενόρκους σε βάρος του πελάτη τους. Η εισαγγελία πάντως δηλώνει ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για τη διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης.

Παράλληλα, ο δικαστής έχει καλέσει να καταθέσει ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος και παραγωγός Μάρτιν Μπασίρ, ο οποίος παρουσίασε στην αμερικανική τηλεόραση το 2003 ένα ντοκιμαντέρ για τον Τζάκσον, το οποίο παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Η δίκη του διάσημου τραγουδιστή θα ξεκινήσει στις 31 Ιανουαρίου.

Σχόλια