Καλιφόρνια: Απαγορεύονται οι διακρίσεις στα σχολεία και στους χώρους εργασίας, λόγω του χτενίσματος

0

Ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα νόμο για την απαγόρευση των διακρίσεων βάσει του στυλ των μαλλιών στο εργασιακό περιβάλλον και στο σχολείο.

Ο εν λόγω νόμος [Τhe  CROWN (Creating a Respectful and Open World for Natural Hair) Act], προτάθηκε από νομοθέτες της Καλιφόρνια, υποστηρίζοντας την ποικιλομορφία και το δικαίωμα των πολιτών να έχουν τα μαλλιά τους στην φυσική τους μορφή, τροποποιώντας το νόμο περί δίκαιης απασχόλησης και στέγασης καθώς και τον κώδικα εκπαίδευσης.

Γενικότερα, στις ΗΠΑ υποστηρίζεται ότι υπάρχει ουδετερότητα για τέτοιου είδους ζητήματα, εντούτοις στην πράξη φαίνεται ότι οι εργοδότες αρέσκονται να επιβάλλουν ευρωκεντρικά πρότυπα για κατάλληλο styling, θεωρώντας αντιεπαγγελματικά στυλ μαλλιών τις πλεξούδες, τα ράστα ή τα φυσικά έντονα σγουρά μαλλιά. 

Ο συγκεκριμένος νόμος προωθήθηκε απο τον συνασπισμό CROWN, μία ένωση μη κερδοσκοπικών οργανισμών και την DOVE USA . Παρόμοια νομοθεσία που απαγορεύει τέτοιου είδους διακρίσεις  έχει ήδη εισαχθεί στο Νιου Τζέρσεϊ και στη Νέα Υόρκη.Μάλιστα στην τελευταία ισχύει ήδη από τον Φεβρουάριο.

Σχόλια