Καμία ποινική ευθύνη για τον Μπερλουσκόνι

0

Ο εισαγγελέας του Μπάρι ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται σε βάρος του επιχειρηματία Τζιανπάολο Ταραντίνι, ο οποίος έστελνε γυναίκες επί πληρωμή στα επίμαχα πάρτι του Καβαλιέρε.
«Σε ό,τι αφορά την έρευνα σε βάρος του επιχειρηματία Ταραντίνι είναι απόλυτα σαφές ότι ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν βαρύνεται με καμία ποινική ευθύνη» επισήμανε ο νέος εισαγγελέας του Μπάρι Αντόνιο Λαουντάτι.
Τριάντα γυναίκες βρέθηκαν επί πληρωμή σε 18 πάρτι που φιλοξένησε ο Μπερλουσκόνι και ορισμένες έλαβαν 1.000 ευρώ έξτρα για να προσφέρουν «σεξουαλικές υπηρεσίες» σε προσκεκλημένους, βάσει εγγράφων της Εισαγγελίας του Μπάρι που έφερε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η Corriere della Sera.
Δημόσια πρόσωπα βρίσκονταν μεταξύ των προσκεκλημένων και γνωστές στάρλετ της τηλεόρασης μεταξύ των συνόδων.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός -σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο επιχειρηματίας φίλος του- φέρεται να μη γνώριζε τίποτα για το χρηματικό «δούναι και λαβείν».
Ο εισαγγελέας Λαουντάτι προσθέτει ότι «η δημοσίευση των καταθέσεων αυτών ζημίωσε πολύ σοβαρά την έρευνα και την εξέλιξή της» και ότι θα προσπαθήσει να εξακριβώσει πώς τα απόρρητα αυτά έγγραφα έφτασαν στα χέρια της Corriere della Sera.
Η έρευνα που διεξάγεται στο Μπάρι έχει ήδη αποκαλύψει ότι η πόρνη Πατρίτσια Ντ Αντάριο πληρώθηκε από τον Ταραντίνι για να περάσει τη νύχτα με τον Ιταλό πρωθυπουργό. Η ίδια είχε ηχογραφήσει τις συνομιλίες της με τον Καβαλιέρε και βγήκε δημόσια όταν έμειναν ανεκπλήρωτες οι υποσχέσεις που της έδωσε ο Μπερλουσκόνι, όπως μια έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σχόλια