Κατά της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων το κοινοβούλιο της Αυστραλίας

0

Τελικά το νομοσχέδιο (link PDF), το οποίο θα νομιμοποιούσε το γάμο των ομοφυλοφίλων καταψηφίστηκε από τη βουλή της Αυστραλίας. Από τους συνολικά 140 βουλευτές υπέρ της νομιμοποίησης ψήφισαν μόνο οι 42 παρά το γεγονός ότι, σε έρευνα που είχε διεξαχθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, το 65% των συμμετεχόντων Αυστραλών είχε ταχθεί υπέρ της επικείμενης ρύθμισης.

Δεδομένο θεωρείται ότι η έκβαση της ψηφοφορίας καθορίστηκε από τη στάση του κόμματος της Αντιπολίτευσης, το οποίο δεν επέτρεψε στους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση, θέτοντας ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο βουλευτής του κόμματος των Εργατικών, Stephen Jones, ο οποίος ήταν και εισηγητής του επίμαχου νομοσχεδίου δήλωσε ότι το περιεχόμενό του είναι απλό καθώς το μόνο ζήτημα που τίθεται είναι η ισότητα και η επίσημη αναγνώριση της εγκυρότητας των σχέσεων των ομόφυλων ζευγαριών, όπως συμβαίνει και με τα ετερόφυλα, χωρίς διακρίσεις και τάσεις περιθωριοποίησης. Βέβαια, η Αυστραλία δεν είναι η μόνη χώρα που αντιτίθεται στην αναγνώριση του γάμου των ομοφυλοφίλων, καθώς πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα διεθνώς.

Σχόλια