Καταδικάστηκε για δωροδοκία ο Βρετανός δικηγόρος, Ντέιβιντ Μιλς

0

Σε τέσσερα χρόνια και έξι μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε ο Βρετανός δικηγόρος Ντέιβιντ Μιλς, ο οποίος κατηγορήθηκε για δωροδοκία από τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ο Ντέιβιντ Μιλς φέρεται να έλαβε χρηματικό ποσό ύψους 600.000 δολαρίων από τον Μπερλουσκόνι για ευνοϊκή κατάθεση σε δύο δίκες που πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία στα τέλη της δεκαετίας του 90 σχετικά με οικονομικό σκάνδαλο με την εταιρεία ΜΜΕ του Μπερλουσκόνι, Mediaset.
Αρχικώς ο Μιλς είχε παραδεχθεί πως δέχθηκε αυτό το χρηματικό ποσό από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι «ως ένδειξη αναγνώρισης» για τη δουλειά του. Στη συνέχεια, όμως, υπαναχώρησε στις δηλώσεις του και διαβεβαίωσε πως τα χρήματα τού είχαν καταβληθεί ως αμοιβή από έναν Ιταλό εφοπλιστή, τον Ντιέγκο Ατανάζιο.
Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει ποινή 4 ετών και 8 μηνών σε βάρος του δικηγόρου, ειδικού στο άνοιγμα λογαριασμών σε οικονομικούς παραδείσους.
Η δίκη κατά του Ιταλού πρωθυπουργού εκκρεμεί διότι η ιταλική ηγεσία έχει περάσει νόμο, ο οποίος χορηγεί ασυλία στους ανώτατους αξιωματούχους.

Σχόλια