Καταδικάστηκε Ουκρανός εγκέφαλος επιχείρησης παράνομης εισόδου αλλοδαπών

0

Ο 44χρονος Ουκρανός Βίκτορ Σολόμκα κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Βρετανίας στις κατηγορίες του ξεπλύματος χρήματος και της συνωμοσίας για παράβαση της νομοθεσίας για τους μετανάστες. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Σολόμκα, ο οποίος πήγε στην Βρετανία το 2000 ζητώντας την παροχή ασύλου, δημιούργησε μία εταιρία αξίας 5 εκατομμυρίων λιρών που έφερνε παράνομα αλλοδαπούς και τους προωθούσε ως εργάτες κυρίως σε επιχειρήσεις αλιείας στη Σκωτία. Στη συνέχεια, τα χρήματα που λάμβανε τα διοχέτευε σε εικονικές εταιρίες, προκειμένου να μην εντοπιστεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων που κράτησε η δίκη, παρουσιάστηκαν στους ενόρκους στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο Σολόμκα κατάφερε μέσα σε ένα έτος από την είσοδό του στην Αγγλία, να στήσει τρεις επιχειρήσεις, ενώ υπήρχαν εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό του ύψους εκατοντάδων χιλιάδων λιρών μέχρι και το Μάρτιο του 2004, οπότε και συνελήφθη.

Η ποινή που θα του επιβληθεί θα ανακοινωθεί στις 11 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι κάθε ένα από τα δύο ποινικά αδικήματα για τα οποία κρίθηκε ένοχος επιφέρει ποινή καθείρξεως έως και 14 χρόνια.

Σχόλια