Καταδικαστική η Διεθνής Αμνηστία για τα μέτρα απομόνωσης των παράνομων μεταναστών

0

«Άκρως ανησυχητικό» χαρακτηρίζεται από τη Διεθνή Αμνηστία το σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για κράτηση των παράνομων μεταναστών και απομόνωσή τους σε κατάλληλες υγειονομικές δομές, εφόσον θέτουν κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Η οργάνωση σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι θα τεθούν στο στόχαστρο όσοι θεωρούνται ευάλωτοι σε μολυσματικές ασθένειες, όπως ο HIV, με κριτήρια τη χώρα καταγωγής, τις κακές συνθήκες διαβίωσης, την απασχόλησή τους ως εργαζομένων του σεξ ή τη χρήση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης στη Βουλή, οι παράνομοι μετανάστες που συλλαμβάνονται στις επιχειρήσεις-«σκούπα», θα οδηγούνται σε κέντρα κράτησης, όπου θα διαμένουν μέχρι την απέλασή τους. .«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποσύρουν αμέσως τα μέτρα αυτά, τα οποία μόνο θα επιτείνουν το στιγματισμό των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στη χώρα. κράτηση για μεταναστευτικούς σκοπούς χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατη λύση, και η σύλληψη παράτυπων μεταναστών χωρίς την αναζήτηση εναλλακτικών μέτρων παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Jezerca Tigani από τη Διεθνή Αμνηστία.

Όπως επισημαίνεται από τη Διεθνή Αμνηστία πρόβλημα θα έχουν και οι αιτούντες ασύλου, αν δεν έχει γίνει ακόμη δεκτή η υποβολή της αίτησής τους από την αρμόδια υπηρεσία, αφού ,όπως έχει εξαγγείλει η αστυνομία , θα συλλαμβάνονται όλοι οι μετανάστες χωρίς νόμιμα χαρτιά.

 

Σχόλια