Καταδίκη 11 Κούρδων μελών του PKK στο Παρίσι

0

Δικαστήριο στο Παρίσι καταδίκασε 11 άτομα που συνδέονται με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) και εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά δύο καφετεριών και ενός πολιτιστικού οργανισμού στη Γαλλία.
Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από τρεις μήνες έως πέντε χρόνια καθώς κρίθηκαν ένοχοι για “εγκληματική συνωμοσία με τρομοκρατικούς σκοπούς”.
Οι εισαγγελική αρχή διευκρίνισε ότι είναι η πρώτη φορά που καταδικάζονται στη Γαλλία μέλη του PKK που κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι το PKK ιδρύθηκε το 1994 και έχει στόχο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτος εντός των συνόρων της Τουρκίας.

Ωστόσο για την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση το PKK είναι μια τρομοκρατική οργάνωση.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι οι περισσότεροι από τους καταδικασθέντες ανήκουν σε μια ομάδα που ονομάζεται “”Apoist Youth”” – που πιστεύεται ότι πήρε το όνομά της από τον φυλακισμένο ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, το ψευδώνυμο του οποίου είναι “”Apo””.

Ο εισαγγελέας Πατρίκ Λαμπέρς είπε στο δικαστήριο ότι κατά την άποψή του, όλοι είχαν «πλήρη γνώση των ιδεολογικών προεκτάσεων”” των ενεργειών τους και “”ήταν γνώστες ότι δρούσαν σύμφωνα με τους στόχους του PKK””.

Σχόλια