Καταδίκη ακραίων ισλαμιστών στην Ινδονησία

0

Δικαστήριο στην Τζακάρτα της Ινδονησίας καταδίκασε σε 15ετή κάθειρξη για τρομοκρατική δράση δύο ηγετικά πρόσωπα της Τζεμάα Ισλαμίγια, της διαβόητης ακραίας ισλαμικής οργάνωσης που ευθύνεται για πλήθος τρομοκρατικών επιθέσεων στη νοτιοανατολική Ασία.

Ο Αμπού Ντουτζάνα, ακραίος ισλαμιστής που δίδαξε σε ισλαμικά σχολεία στη Μαλαισία και την Ινδονησία, δικάστηκε μαζί με τον Ινδονήσιο Ζαρκάσι, ο οποίος εμφανίζεται ως ο ανώτατος αρχηγός της Τζεμάα Ισλαμίγια.

Οι δύο καταδικασθέντες είχαν συλληφθεί με διαφορά μίας εβδομάδας τον Ιούνιο του 2007 στην Ιάβα, εξέλιξη που χαρακτηρίστηκε ως μεγάλη νίκη στη μάχη της Ινδονησίας κατά της τρομοκρατίας.

Έπειτα από μακρά δίκη στη Τζακάρτα, οι Αμπού Ντουτζάνα και Ζαρκάσι κρίθηκαν ένοχοι για παραβίαση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας μέσω της αρωγής τρομοκρατών και κατοχής, αποθήκευσης και μετακίνησης όπλων και πυρομαχικών.

Η Τζεμάα Ισλαμίγια κατηγορείται για κύμα επιθέσεων στη νοτιοανατολική Ασία, περιλαμβανομένων των επιθέσεων στο Μπαλί. Οι βομβιστικές επιθέσεις της 12ης Οκτωβρίου του 2001 στο ινδονησιακό θέρετρο προκάλεσαν το θάνατο 202 ανθρώπων, οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες από 21 χώρες.

Σχόλια