Καταδίκη αυστραλού αρχιτέκτονα για σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας

0

Αυστραλός αρχιτέκτονας, πακιστανικής καταγωγής, καταδικάστηκε για το σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης επί αυστραλιανού εδάφους.

Ο Φαχίμ Χαλίντ Λόντι φέρεται να είχε σχεδιάσει χάρτες του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας και είχε στην κατοχή του αεροφωτογραφίες στρατιωτικών βάσεων στο Σίδνεΐ.

Η εισαγγελία κατηγόρησε ακόμη τον 36χρονο Λόντι ότι αναζητούσε πληροφορίες για χημικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών και πως είχε ένα σημειωματάριο με οδηγίες για την κατασκευή βόμβας.

Σύμφωνα με το νέο αυστηρό αντιτρομοκρατικό νόμο της Αυστραλίας, ο Λόντι ενδέχεται να καταδικαστεί ακόμη και σε ισόβια κάθειρξη για τις πιο σημαντικές κατηγορίες.

Τελικώς, καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Νότιας Ουαλίας για τρεις κατηγορίες: την κατοχή χαρτών, τις σημειώσεις για την κατασκευή βόμβας και τις έρευνές του για τα χημικά. Αθωώθηκε για την κατοχή αεροφωτογραφιών τριών στρατιωτικών βάσεων στο Σίδνεϊ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του που διήρκεσε επτά εβδομάδες, ο Λόντι αρνήθηκε τις κατηγορίες. Η ανακοίνωση της ποινής του αναμένεται στις 29 Ιουνίου.