Καταδίκη Δικηγόρου για απάτη μέσω πώλησης πλαστών μετοχών

0

Δικαστήριο των ΗΠΑ καταδίκασε Δικηγόρο στο Νιου Τζέρσευ σε 46 μήνες φυλάκιση, επειδή έπεισε δύο πελάτες του να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας Facebook αντί 4 εκατομμυρίων δολαρίων, ισχυριζόμενος, ψευδώς, ότι είχε πρόσβαση σε αυτές πριν την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας στο Χρηματιστήριο το 2012. Ο 61χρονος Δικηγόρος, πέρα από την 46μηνη ποινή φυλάκισης, υποχρεώθηκε να πληρώσει και αποζημίωση 6,53 εκατομμυρίων δολαρίων στα θύματα της απάτης.

Στις αρχές του 2012, ο δικηγόρος μαζί με δύο άλλους άνδρες έπεισαν τους επενδυτές ότι είχαν πρόσβαση στις μετοχές του Facebook, πράγμα πολύ δύσκολο να επιτευχθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεδομένου ότι η είσοδος της εταιρείας στο Χρηματιστήριο έγινε το Μάιο του 2012.

Μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, οι εξαπατηθέντες επενδυτές έδωσαν στον κατηγορούμενο δικηγόρο και στους συνεργάτες του εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσουν τις μετοχές. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε αυτά τα χρήματα για να εξοφλήσει προσωπικές του οφειλές, καθώς και οφειλές σε επενδυτές, τους οποίους είχε εξαπατήσει στο παρελθόν. Τελικά, ο κατηγορούμενος ομολόγησε την ενοχή του για μια σειρά από απάτες, που είχε διαπράξει κατά πελατών του.
 

Σχόλια