Καταδίκη για επίθεση με σύριγγα

0

Φοιτητής καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 15 ετών για επίθεση εναντίον γυναίκας με σύριγγα στο Ουρουμτσί, στην πρώτη δίκη που διεξάγεται στην αυτόνομη περιοχή Σιντζιάνγκ για μια σειρά από ανάλογες επιθέσεις, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
Ο 19χρονος, Γιλιπάν Γιλιχαμού κρίθηκε ένοχος για «επίθεση με επικίνδυνη ουσία», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο δημοσιογράφος που ήταν παρών στη δίκη, χωρίς να προσδιορίσει την εθνότητα στην οποία ανήκει ο κατηγορούμενος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε με σύριγγα, στις 26 Αυγούστου, εναντίον περαστικής σε αγορά της πόλης Ουρουμτσί και συνελήφθη. Ο φοιτητής δεν αποδέχεται την ετυμηγορία και θα ασκήσει έφεση.
Το όνομά του αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για μέλος της εθνότητας των Ουιγούρων.
Σειρά επιθέσεων με σύριγγα στο Ουρουμτσί, δύο μήνες μετά τις πολύνεκρες ταραχές στην επαρχία Σιντζιάνγκ, προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της εθνότητας των Χαν.
Οι αρχές θεωρούν υπεύθυνους για τις επιθέσεις του αυτονομιστές μουσουλμάνους Ουιγούρους, οι οποίοι αποτελούν και την πλειοψηφία του πληθυσμού της επαρχίας.

Σχόλια