Καταδίκη για συγγραφή βιβλίου με “οδηγίες προς τρομοκράτες”

0

Δικαστήριο στο Σίδνεϊ καταδίκασε σε 12ετή κάθειρξη, με δικαίωμα να υποβάλει αίτηση χάριτος, μετά 9 χρόνια, τον 39χρονο Μπετάλ Καζάλ με την κατηγορία ότι έγραψε ένα βιβλίο με τους κανόνες, που πρέπει να διέπουν τους μουσουλμάνους, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στον ιερό πόλεμο.
Ο Καζάλ, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, είχε μεταναστεύσει από τον Λίβανο στην Αυστραλία το 1986 και έκανε διαφορές δουλειές, ενώ εργάστηκε, ως καθαριστής, και στην αεροπορική εταιρία Qantas, ώσπου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Καζάλ, το 2004, έγραψε το βιβλίο με «οδηγίες προς τρομοκράτες», το οποίο «ανέβασε» στο διαδίκτυο με παραπομπές στην Αλ Κάιντα.
Στο βιβλίο, μεταξύ των άλλων, στοχοποιούσε τους μεγάλους ηγέτες της Δύσης και πρότεινε τη δολοφονία τους για όσα διαπράττουν εις βάρος του ισλαμικού κόσμου.
Οι κατηγορίες που τού απαγγέλθηκαν από την αστυνομία ήταν δύο. Η πρώτη, ότι συνέγραψε πόνημα εν γνώσει του ότι μπορεί να διευκολύνει τρομοκρατικές ενέργειες και η δεύτερη, πως τάσσεται υπέρ της τρομοκρατίας.
Ο 39χρονος Καζάλ είναι το δεύτερο άτομο στην Αυστραλία, που καταδικάζεται βάση της νέας δρακόντειας αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Σχόλια