Καταδίκη για το θάνατο επτάχρονης αυτιστικής στην Αυστραλία

0

Δικαστήριο της Αυστραλίας καταδίκασε μία 35χρονη γυναίκα και τον 48χρονο σύζυγό της για τη δολοφονία της επτάχρονης αυτιστικής κόρης τους , την οποία άφησαν να πεθάνει από την πείνα.

Οι ένορκοι στο Ανώτατο Δικαστήριο Νέας Νότιας Ουαλίας έκριναν τη μητέρα του κοριτσιού ένοχη για δολοφονία και τον πατέρα ένοχο για ανθρωποκτονία.

Οι ποινές τους αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των επομένων ημερών. Κατά τη δίκη που οι γονείς είπαν ότι το άτυχο κοριτσάκι έχασε την όρεξή του από τότε που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή Χοκς Νεστ.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που κλήθηκε να διαπιστώσει τα αίτια του θανάτου της επτάχρονης, τον Νοέμβριο του 2007, το κοριτσάκι έμοιαζε με ντυμένο σκελετό, με ζαρωμένη σάρκα.

Η μητέρα του θύματος, που είχε αρνηθεί την ενοχή της, είπε ότι ποτέ της δεν πίστευε ότι το παιδί της θα πεθάνει, ενώ ο σύζυγός της είπε στο δικαστήριο ότι η γυναίκα του ήταν η μόνη υπεύθυνη για τη φροντίδα του παιδιού και ότι ποτέ δεν συζήτησε μαζί του την κατάσταση της κόρης τους.Σύμφωνα με τους γιατρούς που κατέθεσαν, το κοριτσάκι πέθανε από μακροχρόνια στέρηση φαγητού.

Παρά το γεγονός ότι η μητέρα του είπε στο δικαστήριο ότι η μικρούλα είχε φάει λίγες ώρες πριν από τον θάνατό της και περπάτησε μόνη της στο κρεβάτι της, οι γιατροί κατέθεσαν ότι αυτό ήταν αδύνατο, γιατί το παιδί είχε χάσει όλη τη μυϊκή του μάζα, ήταν ανίκανο να μασήσει ή να καταπιεί φαγητό, να περπατήσει ή να κάτσει, θεωρώντας βέβαιο ότι το κοριτσάκι βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση αρκετές μέρες πριν από το θάνατό του.

Το ζευγάρι έχει άλλες τρεις κόρες, οι οποίες τελούν υπό την κηδεμονία των κοινωνικών υπηρεσιών.

Σχόλια