Καταδίκη σε θάνατο για μεταβίβαση πληροφοριών στο Ισραήλ

0

Δύο Παλαιστίνιοι καταδικάστηκαν σε θάνατο από στρατοδικείο της Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, για τη μεταβίβαση πληροφοριών στις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως δήλωσε Παλαιστίνιος ανώτερος στρατιωτικός υπεύθυνος.

«Οι δύο άνδρες, ένας Παλαιστίνιος από τη Γιάτα (κοντά στη Χεβρώνα) και ο ανιψιός του, καταδικάστηκαν σε θάνατο για τη μεταβίβαση πληροφοριών στο Ισραήλ, οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο Παλαιστινίων», δήλωσε ο Σουλεϊμάν Ιμράν, διοικητής του στρατού στην περιοχή της Τζενίν.

Ο ένας από τους δύο άνδρες, τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν, καταδικάστηκε ερήμην, καθώς διέφυγε στο Ισραήλ για να βρει καταφύγιο. Ο δεύτερος κρατείται σε φυλακή της Τζενίν.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή νομοθεσία, για να εφαρμοστεί η θανατική καταδίκη θα πρέπει να υπογραφεί από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος μπορεί επίσης αντ αυτού να δώσει χάρη.

Τον Απρίλιο, μέλος των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας είχε επίσης καταδικαστεί σε θάνατο για προδοσία με την κατηγορία ότι είχε επίσης μεταβιβάσει πληροφορίες στις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών.

Σχόλια