Καταγγελία Κάρατζιτς για ελλιπή μέσα υπεράσπισης

0

Για ελλιπή μέσα υπεράσπισης έκανε λόγο ο πρώην ηγέτης των Σερβοβόσνιων, Ράντοβαν Κάρατζιτς στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ο κ. Κάρατζιτς κατήγγειλε ότι το Αρχειοφυλακείο του Δικαστηρίου επιθυμεί εκ των προτέρων “”την τιμωρία”” του θέτοντας προϋποθέσεις όσον αφορά τις αποζημιώσεις της υπερασπιστικής του ομάδας.

“”Φαίνεται σαν να ασκούνται πιέσεις κατά του προσώπου μου. Εάν αποδεχτώ να εκπροσωπηθώ από έναν δικηγόρο, οι πληρωμές θα γίνουν με ομαλό τρόπο. Εάν επιλέξω να υπερασπιστώ μόνος μου τον εαυτό μου, τότε υπάρχουν εμπόδια και πρέπει να καταβληθούν πολύ περισσότερα χρήματα””, δήλωσε ο κ. Κάρατζιτς.

Ο δικαστής Ιάν Μπόνομι ανέφερε πάντως ότι ακόμα δεν έχει καταλήξει εάν είναι σωστό να υπερασπιστεί ο Κάρατζιτς μόνος τον εαυτό του.

Ο κατηγορούμενος διαμαρτυρήθηκε επίσης για την ανάκριση στην οποία υποβλήθηκε η σύζυγός του στη Βοσνία από δυνάμεις του ΝΑΤΟ στις 2 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 63χρονος σήμερα Ράντοβαν Κάρατζιτς που συνελήφθη στις 21 Ιουλίου πέρυσι στο Βελιγράδι, δεκατρία χρόνια μετά από την καταδίκη του από το ΔΠΔ, κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σήμερα παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για πέμπτη φορά στη διάρκεια της εξάμηνης κράτησής του εκεί.

Σχόλια