Καταγγελίες δικαστών για την έρευνα σε βάρος Ανώτατου Δικαστή, στη Σρι Λάνκα

0

Η κυβέρνηση είχε ζητήσει την παραπομπή της Bandaranayake –η οποία είναι η πρώτη γυναίκα δικαστικός που αναλαμβάνει την προεδρία του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας- για υπέρβαση των εξουσιών της. Για την διερεύνηση του ζητήματος παραπομπής έχει συσταθεί εντεκαμελής επιτροπή, επτά μέλη της οποίας προέρχονται από το κυβερνών κόμμα που ζήτησε την παραπομπή.

Με δήλωσή τους προς την Επιτροπή περίπου 300 δικαστικοί ζήτησαν να διερευνηθεί η υπόθεση με αμεροληψία και διαφάνεια, καταγγέλλοντας την συμμετοχή μελών της κυβέρνησης στην Επιτροπή και τονίζοντας την ανάγκη να σταματήσει η δυσφήμηση του δικαιοδοτικού συστήματος και της δικαστικής εξουσίας.

«Η διεξαγωγή των ερευνών από τα μέρη που διατύπωσαν τις υπόνοιες αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της φυσικής δικαιοσύνης. Επιβεβαιώνουμε ότι πουθενά στον κόσμο αυτοί που κατηγορούν δεν κρίνουν τις δικές τους υποθέσεις. Ζητάμε να σταματήσουν όλα τα δυσφημιστικά μηνύματα μέσω των μίντια εναντίον της επικεφαλής της Δικαιοσύνης και των δικαστών. Ζητάμε να αναλογιστούν τον σοβαρό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τέτοιες δηλώσεις για την αρχή της νομιμότητας στη χώρα», αναφερόταν χαρακτηριστικά στην δήλωση των δικαστών.

Σχόλια