Καταγγελίες για κακομεταχείριση κρατουμένων υπόπτων για τρομοκρατία

0

Οι δικηγόροι των 17 υπόπτων ως τρομοκρατών που είχαν συλληφθεί στο Τορόντο δήλωσαν πως οι πελάτες τους υπέστησαν κακομεταχείριση και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση δικαστή να επιβάλει εχεμύθεια για την πορεία της διαδικασίας.

Δεκαέξι από τους 17 υπόπτους, που συνελήφθησαν προ 10ημέρου και κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικά πλήγματα εντός του Καναδά, παρουσιάσθηκαν εκ νέου σε δικαστήριο του Μπράμπτον, προαστίου του Τορόντο.

Ο δικαστής Κιθ Κάρι, ανακοίνωσε πως αποφάσισε να διατάξει, κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Εσωτερικών, την απαγόρευση κάθε δημοσίευσης για την υπόθεση, όπερ σημαίνει ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν το παραμικρό για την πορεία της δικαστικής διαδικασίας.

Πολλοί συνήγοροι των κατηγορουμένων εξανέστησαν για την απόφαση αυτή και δήλωσαν πως θα καταθέσουν αίτημα για άρση της διαταγής αυτής, προκειμένου τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό να έχουν πρόσβαση στο κατηγορητήριο που θα απαγγείλει η έδρα κατά των υπόπτων. Μάλιστα επιχειρηματολογούν πως η σιγή γύρω από την υπόθεση καθιστά πρακτικά αδύνατο να έχουν οι ύποπτοι μία δίκαια δίκη.