Κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης του Μιλόσεβιτς

0

Ξεκίνησε η διαδικασία καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης του Μιλόσεβιτς στη δίκη που διεξάγεται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Πρώτη μάρτυρας ήταν η συνταξιοδοτημένη καθηγήτρια διεθνούς δικαίου Σμίλια Αβράμοβ, η οποία ήταν καθηγήτρια του Μιλόσεβιτς όταν σπούδαζε στη Νομική Σχολή του Βελιγραδίου, ενώ έγινε σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας στα μέσα του 1990.

Η Αβράμοφ δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ποτέ δεν υποστήριξε την προοπτική του πολέμου και την ιδέα της Μεγάλης Σερβίας και ότι επέμενε στην ιδέα ότι η ομοσπονδία της Γιουγκοσλαβίας πρέπει να διατηρηθεί. Μάλιστα τόνισε ότι ποτέ δεν άκουσε τον Μιλόσεβιτς να μιλά για χρήση πολεμικών μέσων για την κατάληψη εδαφών.

Ερωτήσεις στη μάρτυρα υπέβαλε ο Στίβεν Κέι ένας από τους δύο συνηγόρους υπεράσπισης που όρισαν οι δικαστές, δίνοντας έτσι στον Μιλόσεβιτς το ρόλο του απλού παρατηρητή της δίκης του. Ο κατηγορούμενος δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του δικαστηρίου να ορίσει τους 2 Βρετανούς συνηγόρους, σημειώνοντας ότι εκπροσωπούν το δικαστήριο και όχι τον ίδιο.

Σχόλια