Κίνα: 39 συλλήψεις για μετάδοση «τρομοκρατικών βίντεο»

0

Σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, 39 άτομα καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, για τη μετάδοση «τρομοκρατικών βίντεο».

Οι ποινές έφτασαν μέχρι και τα 15 έτη κάθειρξης, καθώς όπως κρίθηκε, πολλοί από τους καταδικασθέντες είχαν «διοργανώσει, διευθύνει και συμμετάσχει» σε «τρομοκρατικές οργανώσεις». Οι ποινές φυλάκισης στους 39 κατηγορούμενους επιβλήθηκαν από έξι διαφορετικά δικαστήρια, διευκρινίστηκε από το “Νέα Κίνα”.

Οι πιο βαριές ποινές επιβλήθηκαν σε δύο υπόπτους που κατηγορούνταν ότι ενθάρρυναν την διεξαγωγή «ιερού πολέμου», ενώ άλλοι κρίθηκαν ένοχοι για την «υποκίνηση εθνικού μίσους» ή για την παράνομη κατασκευή πυροβόλων όπλων, προσθέτει το πρακτορείο.

Συνολικά, στα πλαίσια επιχείρησης της αστυνομίας, συνελήφθησαν 200 άτομα με την ίδια κατηγορία, τη μετάδοση «τρομοκρατικών βίντεο».

Στη Σιντζιάνγκ της Κίνας η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα τεταμένη, καθώς η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι και η κύρια εθνότητα, οι Ουιγούροι, καταγγέλλουν θρησκευτικές και πολιτιστικές διακρίσεις που υφίστανται, υπό το πρόσχημα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο, τελεί υπό τη στενή επίβλεψη των κινεζικών αρχών στην επαρχία Σιντζιάνγκ και μάλιστα, το 2009 είχε διακοπεί για μήνες, έπειτα από βίαιες ταραχές.
 

Σχόλια