Κίνα: «Χρυσό μετάλλιο» στις εκτελέσεις

0

Η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τη θανατική ποινή καταγγέλλει ότι τουλάχιστον 470 άτομα εκτελέστηκαν από τις αρχές της Κίνας το περασμένο έτος.

Η διεθνής οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διευκρινίζει, ωστόσο, ότι ο πραγματικός αριθμός των εκτελέσεων μπορεί να ανέρχεται ακόμα και στις 8.000.
Ο Διεθνής Αμνηστία τόνισε ότι θα πρέπει να αρθεί το πέπλο της μυστικότητας που αφορά τη θανατική ποινή στην ασιατική χώρα.
Στην ετήσια έκθεσή της για την θανατική ποινή, η οργάνωση ανέφερε ότι τουλάχιστον 1.252 άνθρωποι εκτελέστηκαν το 2007 σε 24 χώρες – κατά τι λιγότεροι από το 2006. Το 88% αυτών των εκτελέσεων σημειώθηκε σε πέντε μόνο κράτη (Κίνα, Ιράν, Σαουδική Αραβία, Πακιστάν και ΗΠΑ).
«Ως ο μεγαλύτερος εκτελεστής του κόσμου, η Κίνα παίρνει το χρυσό μετάλλιο για τις εκτελέσεις διεθνώς» ανέφερε η επικεφαλής της οργάνωσης στη Βρετανία, Κέιτ Αλεν.
«Σύμφωνα με αξιόπιστες εκτιμήσεις, η Κίνα εκτελεί κρυφά κατά μέσο όρο 22 κρατούμενους την ημέρα- αυτό σημαίνει 374 άτομα μόνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων» πρόσθεσε η ίδια.

Σχόλια