Κίνα: Εσχάτη των ποινών σε εμπόρους ναρκωτικών

0

Κινεζικά δικαστήρια καταδίκασαν πέντε ανθρώπους με την εσχάτη των ποινών για λαθρεμπόριο ναρκωτικών ουσιών ενώ οι αρχές εκτέλεσαν άλλους τρεις, σε μια εκστρατεία που έχει ως στόχο να επιστήσει την προσοχή του κοινού στο ζήτημα της αυξανόμενης χρήσης παραισθησιογόνων ουσιών.

Νωρίτερα, τα δικαστήρια τεσσάρων κινεζικών πόλεων επέβαλαν βαρύτατες ποινές για 20 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών εν όψει της Διεθνούς Ημέρας Κατά της Χρήσης Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους.

Σύμφωνα με τη σχετική τους ανακοίνωση, η επιβολή των ποινών έρχεται ως απάντηση στο γεγονός ότι «ο αριθμός και η κλίμακα των υποθέσεων διακίνησης ναρκωτικών αυξάνονται τα τελευταία χρόνια» και παράλληλα τα δικαστήρια αυξάνουν την δύναμή τους να τιμωρούν παρόμοιες υποθέσεις.

Η Κίνα εξάλλου επιβάλλει την εσχάτη των ποινών για δεκάδες αδικήματα και κακουργήματα και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εκτελούνται κάθε χρόνο στη χώρα φθάνουν περίπου τους 10.000 αριθμός μεγαλύτερες από οπουδήποτε στον κόσμο.

Σχόλια