Κίνα: Μήνυση σε νοσοκομείο επειδή έδωσε λάθος νεογέννητα

0

Δύο κινεζικές οικογένειες στρέφονται δικαστικά κατά του νοσοκομείου, στο οποίο είχαν φέρει στον κόσμο τα παιδία τους 15 χρόνια πρίν, κατηγορώντας το ότι τους έδωσε λάθος νεογέννητα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένα από τα δύο ζευγάρια, το οποίο απέκτησε παιδί το 1991 σε νοσοκομείο νοτίως της Κίνας, υποπτεύθηκε ότι το αγόρι δεν ήταν το βιολογικό του παιδί μετά από εξέταση αίματος το 2004 που έδειξε διαφορετική ομάδα αίματος του αγοριού από των γονιών.

Μετά και από άλλες εξετάσεις με τις οποίες επιβεβαιώθηκε ότι το αγόρι δεν ήταν πράγματι το βιολογικό παιδί του, το ζευγάρι ανέτρεξε στα αρχεία των παιδιών που γεννήθηκαν την ίδια ημερομηνία με τον γιό τους στο νοσοκομείο και βρήκαν στοιχεία που έδειχναν ότι το παιδί τους μεγάλωνε με άλλη οικογένεια και αυτοί μεγάλωναν τον δικό της.

Το ζευγάρι υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η διαφορετικότητα του παιδιού, τόσο στην εμφάνιση, όσο και στην προσωπικότητα από τους ίδιους, τους οδήγησε σε διαζύγιο, καθώς δεν μπορούσαν να αντέξουν τα σχόλια του περίγυρου.

Οι δύο οικογένειες, οι οποίες πήραν «λάθος» παιδιά κατηγορούν το νοσοκομείο για αυτό το «μπλέξιμο», που επηρεάζει άμεσα τη ζωή τόσο των ιδίων , όσο και των παιδιών, ενώ με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Σχόλια