Κίνα: Παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα έργα των Ολυμπιακών αγώνων

0

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστείας, εντείνονται στην Κίνα τα περιστατικά παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην προσπάθεια των κυβερνητικών αρχών να ολοκληρώσουν έγκαιρα τα ολυμπιακά έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Συχνές είναι οι περιπτώσεις των αναγκαστικών εξώσεων φτωχών οικογενειών από διάφορες περιοχές, στις οποίες έχει προβλεφθεί η κατασκευή γηπέδων, αλλά και η κράτηση και παρενόχληση όσων διαμαρτύρονται για τις εξώσεις αυτές.

Επίσης, η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει εφαρμόσει τα μέτρα που υποσχέθηκε για την ελευθερία των ΜΜΕ, γεγονός που δημιουργεί αμφισβητήσεις για τη διασφάλιση των ίσων δικαιωμάτων και ελευθεριών των ξένων και των τοπικών δημοσιογράφων.

Η Κάθριν Μπέιμπερ, υποδιευθύντρια της οργάνωσης για την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, δήλωσε ότι «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν είναι δυνατόν να θέλει Ολυμπιακούς Αγώνες που να αμαυρώνονται από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με οικογένειες που υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και με την αύξηση του αριθμού των υπερμάχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βρίσκονται σε “”κατοίκον κράτηση”” για να μην καταγγέλλουν τις παραβιάσεις».

Σχόλια