Κίνα: Συλλήψεις και ανακρίσεις σε 100 Δικηγόρους

0

 

Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και την ανάκριση πάνω από 100 δικηγόρων και ακτιβιστών, κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Δικηγόρος Γουάνγκ Γιου, εταίρος της γνωστής δικηγορικής εταιρίας Fengrui στο Πεκίνο, βρίσκεται υπό κράτηση μαζί με τον σύζυγο της, τον διευθυντή του γραφείου, τον βοηθό του και άλλους τρεις δικηγόρους με την κατηγορία της “μείζονος παραβίασης του νόμου” χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις .

Η Κινεζική Αστυνομία και το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, σε κοινή ανακοίνωση τους δήλωσαν ότι η επιχείρηση καταστολής είχε ως στόχο μία “σημαντική εγκληματική οργάνωση” η οποία λειτουργούσε σε συνεργασία με την Δικηγορική εταιρία Fengrui, από το 2012. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μέλη της οργάνωσης, καθώς και δικηγόροι της δικηγορικής εταιρίας Fengrui φέρονται ως επικεφαλής ενός δικτύου, που οργάνωνε διαδηλωτές, παράνομα, με σκοπό την διασπορά φημών και την απόπειρα επηρεασμού των αποφάσεων των δικαστηρίων.

Οι ειδησεογραφικές πήγες διαφέρουν ως προς τον ακριβή αριθμό των ατόμων που στόχευσε η επιχείρηση καταστολής, αλλά συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για περισσότερους από 100. Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post, άτομα τέθηκαν υπό κράτηση, κλήθηκαν στο τμήμα ή ανακρίθηκαν σε τουλάχιστον 15 πόλεις και επαρχίες της Κίνας.

(Με πληροφορίες από Abajournal)

Σχόλια