Κολομβία: Συλλήψεις πολιτικών για συνεργασία με παραστρατιωτικά τάγματα

0

Δεκαπέντε πρώην πολιτικοί και επιχειρηματίες, οι περισσότεροι πολιτικοί σύμμαχοι του προέδρου της χώρας Αλβάρο Ουρίμπε, συνελήφθησαν από τις αρχές της Κολομβίας, καθώς θεωρούνται ύποπτοι για συνεργασία με τα ακροδεξιά παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου.

Οκτώ βουλευτές έχουν ήδη προφυλακισθεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες ότι συνεργάσθηκαν με παραστρατιωτικές ομάδες που διέπραξαν σφαγές, φόνους, απαγωγές, λαθρεμπόριο ναρκωτικών κ.ά. κακουργήματα στο όνομα του πολέμου εναντίον των αριστερών ενόπλων παρατάξεων.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι “”η συνομωσία για την διάπραξη εγκλημάτων””, σύμφωνα με το μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αλφρέντο Γκόμες.

Ο πρόεδρος της χώρας ,Ουρίμπε υποστηρίζει ότι οι έρευνες για το σκάνδαλο της διασύνδεσης των παραστρατιωτικών με πολιτικούς “”αποδεικνύουν”” ότι οι θεσμοί στην Κολομβία “”λειτουργούν””, ωστόσο οι πιέσεις, τόσο από την αντιπολίτευση στο εσωτερικό της Κολομβίας, όσο και από τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, αυξάνονται, καθώς στο σκάνδαλο αναμιγνύονται όλο και περισσότεροι συνεργάτες του.

Σχόλια