Κομισιόν: Μέτρα 125 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς λόγω εμπάργκο

0

Η Κομισιόν ανακοίνωσε την αποδέσμευση περίπου 125 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των αγροτών που πλήττονται από το εμπάργκο που επέβαλε για ένα χρόνο η Ρωσία στα δυτικά προϊόντα τροφίμων.

Ειδικότερα, τα εν λόγω μέτρα στήριξης της αγοράς μέσω αποζημιώσεων τα οποία τίθενται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα, αφορούν τα καρότα, τις τομάτες, τα λάχανα, τις πιπεριές, τα κουνουπίδια, τα αγγούρια και τα αγγουράκια, τα μανιτάρια, τα μήλα, τα αχλάδια, τα φρούτα του δάσους, τα επιτραπέζια σταφύλια και τα ακτινίδια.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για τη Γεωργία, Ρότζερ Γουέιτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε: “Η ιδέα είναι να μειωθούν οι ποσότητες που διατίθενται στην αγορά ώστε οι τιμές να μην πέσουν σε επίπεδα κρίσης”.

Ακόμα, διευκρινίστηκε ότι τα μέτρα πρόκειται να εφαρμοστούν αναδρομικά από τις 18 Αυγούστου και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ αυτοί που θα ωφεληθούν κυρίως από τη στήριξη αυτή είναι οι μεγάλοι προμηθευτές οπωροκηπευτικών της Ρωσίας, η Πολωνία, η Λιθουανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, διευκρίνισε μια ευρωπαϊκή πηγή.

Σχόλια