Κριτική στον Σβατζενέγκερ για το νόμο που αυξάνει τη χωρητικότητα των φυλακών

0

Έντονη κριτική δέχεται ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ Άρνολντ Σβατζενέγκερ για την έγκριση ενός νέου νόμου, που προβλέπει δαπάνες ύψους τουλάχιστον 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αύξηση της χωρητικότητας των φυλακών κατά 53.000 θέσεις.

Ο νόμος προβλέπει επίσης την αύξηση των προγραμμάτων απεξάρτησης τοξικομανών αλλά και των προγραμμάτων εκπαίδευσης κρατουμένων, γεγονός που εκτιμάται ότι θα εκτινάξει το ύψος των δαπανών κατά αρκετά ακόμη δισεκατομμύρια.

Οι επικριτές των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων επισημαίνουν ότι ένας από τους βασικότερους λόγους αύξησης του αριθμού των κρατουμένων είναι η παραβίαση των όρων αναστολής εκτέλεσης ποινής.

Τονίζουν ότι το ποσοστό όσων επέστρεψαν στη φυλακή λόγω παραβίασης των όρων αποφυλάκισής τους αυξήθηκε κατά 13% μόνο το περασμένο έτος. Θεωρούν λοιπόν ότι οι φορείς χάραξης πολιτικής έπρεπε να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους σε μεταρρυθμίσεις σχετικά με την επιβολή ποινών και την υφ’ όρων απόλυση και όχι στην επέκταση ενός δυσλειτουργικού συστήματος.

Σχόλια