Κροατία: Αναθεώρηση του Συντάγματος για το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου

0

Στις κάλπες προσήλθαν εχθές οι Κροάτες με θέμα την αναθεώρηση του Συντάγματος σχετικά με την τέλεση γάμων ομόφυλων ζευγαριών.

Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν μέσω δημοψηφίσματος να απαντήσουν στο ερώτημα αν ο γάμος θα πρέπει να καθορίζεται από το Σύνταγμα ως «η ένωση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα» και σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα στο 33% των εκλογικών τμημάτων, το 64,84% των ψηφοφόρων απάντησε θετικά.

Υπενθυμίζεται ότι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος είχαν ζητήσει συντηρητικές μη κυβερνητικές οργανώσεις με τη στήριξη της Καθολικής Εκκλησίας έχοντας συγκεντρώσει 700.000 υπογραφές υπέρ της απαγόρευσης των γάμων μεταξύ ομοφύλων, ενώ οργανώσεις που αγωνίζονται γαι τα ανθρώπινα δικαιώματα είχαν καταδικάσει την συγκεκριμένη ενέργεια, ότι οδηγεί σε διακρίσεις. Για το σκοπό αυτό, το Σάββατο περισσότερα από χίλια άτομα συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία στο Ζάγκρεμπ με σύνθημα «το Σύνταγμα δεν είναι παιχνίδι» και ζητώντας από τους Κροάτες να ψηφίσουν κατά της αναθεώρησης του Συντάγματος.
 

Σχόλια