Κροατία: Διαγραφή χρεών ιδιωτών προς τράπεζες και τηλεπικοινωνιακές εταιρείες

0

Η κυβέρνηση της Κροατίας επεξεργάζεται σχέδιο για τη διαγραφή χρεών ιδιωτών προς τράπεζες και τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, το ύψος των οποίων δεν ξεπερνά τα 1.311 ευρώ.

Η εν λόγω ρύθμιση διαγραφής των χρεών αφορά τους πολίτες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, ήτοι ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους και σύντομα αναμένεται να καθορισθούν τα κριτήρια συμμετοχής των πολιτών στη συγκεκριμένη λίστα. Τα χρέη όσων τελικά εγγραφούν στη λίστα, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, θα διαγραφούν.

Η υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής και Νεολαίας, Μιλάνκα Όπατσιτς, τόνισε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο αφορά πολίτες που δεν μπορούν με κανένα τρόπο να πληρώσουν τα χρέη τους, ενώ πρόσθεσε ότι “αυτός είναι ένας τρόπος για την καταπολέμηση της φτώχειας στη χώρα”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το μοντέλο διαγραφής χρεών αφορά πολίτες με χρέος λιγότερο από 10.000 κούνα (1.311 ευρώ) για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, ενώ στην κατηγορία αυτή υπολογίζεται ότι εντάσσονται 140.000 πολίτες με συνολικό χρέος 500 εκατομμυρίων κούνα.
 

Σχόλια