Κύκλωμα πορνείας εξαρθρώθηκε στο Ντουμπάι

0

Μεγάλο κύκλωμα πορνείας εξαρθρώθηκε στο Ντουμπάι και συνελήφθησαν 247 ύποπτοι, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, Νταχί Καλφάν Ταμίμι, «η αστυνομία και η εγκληματολογική υπηρεσία σε κοινή επιχείρησή τους συνέλαβαν 247 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων σε 22 πόλεις», τα οποία εμπλέκονταν στη βιομηχανία του σεξ.

Η εφημερίδα «Emirates Today» αναφέρει πως ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 170 πόρνες και 12 προαγωγοί με καταγωγή από την ανατολική Ασία, κυρίως την Κίνα, επίσης συνελήφθησαν και αρκετοί πελάτες.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο επικεφαλής της υπηρεσίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην αστυνομία του Ντουμπάι, συνταγματάρχης Μοχάμαντ Αλ-Μιρ είχε ανακοινώσει πως 4.300 πόρνες εκδιώχθηκαν από τα Εμιράτα το 2006.

Το Νοέμβριο του 2006 ψηφίστηκε στα ΗΑΕ νόμος που προβλέπει ως και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το εμπόριο ανθρώπων, όρος που περιλαμβάνει «όλες τις μορφές σεξουαλικής εκμετάλλευσης, την καταναγκαστική εργασία και τη δουλεία».

Σχόλια