Κύπρος: Έρευνα κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών και του προέδρου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών

0

Έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη και του προέδρου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Στάθη Κιττή αναμένεται να διατάξει ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος.

Όπως δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών στην κυπριακή κρατική τηλεόραση, σκοπεύει να ζητήσει το διορισμό επιτροπής που θα διερευνήσει τις καταγγελίες σε βάρος των ως άνω προσώπων για την εμπλοκή τους σε υπόθεση αγοραπωλησίας “τουρκικής” γης στη Λάρνακα, και συγκεκριμένα, γιατί αγοράστηκε η συγκεκριμένη έκταση, ενώ υπήρχε άλλη μεγαλύτερη και φθηνότερη, η οποία πληρούσε όλες τις σχετικές προϋποθέσεις.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Συλικιώτης υποστηρίζει ότι η αγορά της επίμαχης έκτασης είχε συζητηθεί πολλάκις από την αρμόδια Επιτροπή της κυπριακής Βουλής και είχε λάβει την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ ο κ. Κιττής χαρακτήρισε τις κατηγορίες ανυπόστατες κάνοντας λόγο για παιχνίδι εντυπώσεων και συμφερόντων.

Να σημειωθεί τέλος ότι, σύμφωνα με τον κ. Χάσικο, διεξάγεται ήδη έρευνα για υπόθεση διαπλοκής, σε βάρος δεκαπέντε υπαλλήλων του Κτηματολογίου, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σχόλια