Κύπρος: Ξεκίνησε η δίκη για την αεροπορική τραγωδία της «Helios»

0

Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή οι πέντε κατηγορούμενοι για την αεροπορική τραγωδία του Αυγούστου του 2005 με το αεροσκάφος της εταιρίας «Helios», το οποίο συνετρίβη στην περιοχή του Γραμματικού Αττικής.
Πρόκειται για τον εκτελεστικό πρόεδρο της αεροπορικής εταιρίας, Α. Δ., τον διευθυντή της, Δ.Π. τον διευθυντή πτητικών επιχειρήσεων, Γ.Κ.και τον αρχιπιλότο, Γ.Σ. καθώς και την εταιρεία «Helios» ως νομικό πρόσωπο. Σε βάρος τους έχουν απαγγελθεί 1.190 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων αυτή της ανθρωποκτονίας για τους 119 από τους 121 επιβαίνοντες του αεροσκάφους (εξαιρούνται ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης).
Σύμφωνα με τους κατηγόρους, κάθε κατηγορούμενος παρέλειψε να παρεμποδίσει την πλοήγηση του αεροσκάφους λόγω ανεπαρκούς ή και ακατάλληλου πληρώματος θαλάμου διακυβέρνησης, με αποτέλεσμα η πτήση να μην ήταν ασφαλής.
Η διαδικασία ξεκίνησε με την παρουσίαση κομματιών του μοιραίου αεροσκάφους τα οποία μεταφέρθηκαν στη δικαστική αίθουσα από την Ελλάδα.

Σχόλια