Λίγο πριν τις εκλογές παραπομπή Μπερλουσκόνι σε δίκη

0

Ένα μήνα πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Ιταλία ανοίγει ο δρόμος για την Εισαγγελία του Μιλάνου να παραπέμψει σε δίκη για εγκληματικές ενέργειες τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον δικηγόρο Ντέιβιντ Μιλς, σύζυγο της Βρετανίδας υπουργού Πολιτισμού Τέσα Τζόουελ.

Στην Εισαγγελία του Μιλάνου είχε υποβληθεί αίτημα της υπεράσπισης του Ιταλού πρωθυπουργού να της παραχωρηθούν άλλοι δύο μήνες, ώστε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα τεκμήρια στα πλαίσια της δίωξης που έχει ασκηθεί κατά του προέδρου της κυβέρνησης και του Βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μιλς για διαφθορά δικαστικών.

Ωστόσο, μετά το πέρας της προβλεπόμενης διορίας των 20 ημερών για την παρουσίαση των αποδεικτικών στοιχείων, η Εισαγγελία απέρριψε το αίτημα της παράτασης της σχετικής προθεσμίας, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο στους δικαστές να διατάξουν την παραπομπή των Μπερλουσκόνι και Μιλς σε δίκη.

Οι έρευνες, που διεξήχθησαν από τους δικαστές Φάμπιο Ντε Πασκουάλε και Αλφρέντο Ρομπλέντο, υποδεικνύουν ότι το 1999 ο Μπερλουσκόνι πλήρωσε 600.000 δολάρια στον Μιλς (τον οποίον χαρακτηρίζουν ως τον ιθύνοντα νου για τη δημιουργία παράκτιων εταιρειών υπέρ του ομίλου Finninvest του Καβαλιέρε) ως αμοιβή διότι σιώπησε σε δύο περιπτώσεις ερευνών της ιταλικής Δικαιοσύνης για τις εταιρείες αυτές, που θεωρούνται ως το «κρυφό χρηματοκιβώτιο» του ομίλου.

Οι δικηγόροι του Καβαλιέρε Νικολό Γκεντίνι και Πιέρο Λόνγκο είχαν καταθέσει στις 6 Μαρτίου αίτημα στην Εισαγγελία του Μιλάνου για να παραταθεί κατά δύο μήνες η προθεσμία για την κατάθεση των αποδεικτικών στοιχείων.

Σχόλια