Μαθήματα λειτουργίας της δικαιοσύνης από την Ιταλία στην Ελλάδα

0

Μαθήματα λειτουργίας της δικαιοσύνης παραδίδει η Ιταλία στην Ελλάδα. Μετά την σκληρή πρόταση της εισαγγελίας για την τιμωρία κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων που ενέχονται σε «στήσιμο» αγώνων, η εισαγγελία του Μιλάνου παρενέβη καίρια και στις απαγωγές μουσουλμάνων υπόπτων για τρομοκρατία από στελέχη των μυστικών υπηρεσιών, προχωρώντας σε συλλήψεις κορυφαίων στελεχών των μυστικών υπηρεσιών.

Ο αντιεισαγγελέας Αρμάντο Σπάρτακο διενεργεί έρευνα για την απαγωγή στις 17 Φεβρουαρίου 2003 του ιμάμη τεμένους του Μιλάνου, του αιγύπτιου Οσάμα Μουστάφα Χασάν, γνωστού και με την επωνυμία Αμπού Ομαρ.

Στην υπόθεση αυτή φέρεται να έχουν συμμετάσχει και 22 πράκτορες της CIA, εναντίον των οποίων έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεως. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και πρώην διπλωμάτης του αμερικανικού προξενείου στο Μιλάνο Ρόμπερτ Λέιντι.

Η εισαγγελία του Μιλάνου είχε επίσης εκδώσει διεθνή εντάλματα συλλήψεως και αιτήματα έκδοσης προς τις ΗΠΑ, αλλά και οι δύο αυτές διαδικασίες είχαν “”παγώσει”” από την κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σχόλια