Μάντοφ: Κινδυνεύει να πληρώσει… με προφυλάκιση τα πανάκριβα κοσμήματα-δώρα

0

Ο κατηγορούμενος για απάτη πρώην πρόεδρος του αμερικανικού χρηματιστηρίου Nasdaq Μπέρναρντ Μάντοφ παραβίασε δικαστική εντολή επιχειρώντας να στείλει πακέτα με πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε οικεία προς αυτόν άτομα.

Τα πακέτα περιελάμβαναν 13 ρολόγια, ένα διαμαντένιο κολιέ και ένα διαμαντένιο βραχιόλι από τους οίκους Cartier και Tiffany, τέσσερις διαμαντένιες καρφίτσες και ένα κολιέ νεφρίτη.

Οι ενάγοντες κατηγορούν τον Μάντοφ για παρακώλυση της δικαιοσύνης και ζητούν την άμεση προφυλάκισή του μέχρι τη δίκη, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να τεθεί ο Μάντοφ υπό επιτήρηση. «Η ανάγκη της προσωποκράτησης σε αυτή την περίπτωση είναι ξεκάθαρη» δήλωσε ο κατήγορος.

Ο Μάντοφ, που τελεί υπό κατ οίκον περιορισμό στο πολυτελέστατο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, συνελήφθη τον περασμένο μήνα με την κατηγορία ότι εξαπάτησε επενδυτές, πληρώνοντας τις πολύ υψηλές αποδόσεις που τους είχε υποσχεθεί χρησιμοποιώντας κεφάλαια που ελάμβανε από άλλους επενδυτές.

Ο συνήγορος του Μάντοφ Ίρα Σόρκιν δήλωσε πως η μεταφορά κοσμημάτων ήταν ένα αθώο λάθος του πελάτη του και της συζύγου του και ότι τα περισσότερα αντικείμενα επιστράφηκαν.

Σχόλια