Μαζικές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ για να αποτραπεί εκτέλεση θανατοποινίτη

0

Μαζική κινητοποίηση διοργανώνουν αμερικανικές οργανώσεις κατά της θανατικής ποινής, προκειμένου να αποτρέψουν την προγραμματισμένη για τις 17 Ιουλίου εκτέλεση στην Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών του 38χρονου μαύρου Τρόι Ντέιβις,ο οποίος έχει καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τον θάνατο ενός λευκού αστυνομικού το 1989.

Ο Τρόι Ντέιβις είχε ομολογήσει τότε ότι σκότωσε στη διάρκεια μιας φιλονικίας σε ένα πάρκινγκ στην Σαβάνα τον αστυνομικό, αλλά στη διάρκεια της δίκης υποστήριξε ότι η ομολογία έγινε μετά από πιέσεις των αστυνομικών. Αυτόπτες μάρτυρες είχαν καταθέσει μάλιστα ότι ο δράστης ήταν ένας άλλος άνδρας.

Η επιτροπή υποστήριξης του Ντέιβις που εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει και ειδική ιστοσελίδα στο Ιντερνετ (www.troyanthonydavis.org), απηύθυνε έκκληση στη Διεθνή Αμνηστεία να επέμβει, αλλά και στους Αμερικανούς πολίτες να στείλουν μαζικά επιστολές στην επιτροπή απονομής χάριτος στην πολιτεία της Τζόρτζια να ακυρώσει την θανατική ποινή.Η επιτροπή θα εξετάσει το θέμα στις 16 Ιουλίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι προσφυγές του Ντέιβις για αλλαγή της ποινής απορρίφθηκαν.

Σχόλια