Με ψήφισμά της η Βουλή των ΗΠΑ ζητά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ

0

Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα ψήφισμα, το οποίο ζητά από την κυβέρνηση Μπους να αρχίσει την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την πρώτη Οκτωβρίου του 2006. Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι η πρώτη φορά που μέλη και των δύο πολιτικών κομμάτων απαιτούν να οριστεί χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση του στρατού της χώρας από το Ιράκ.

Σε συνέντευξη τύπου οι εισηγητές του ψηφίσματος είπαν ότι τα αμερικανικά στρατεύματα είναι παγιδευμένα στο Ιράκ από το ανταρτικό κίνημα και πρόσθεσαν ότι ο αμερικανικός λαός οφείλει να γνωρίζει πότε θα επιστρέψουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους έχει αρνηθεί να ορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, λέγοντας ότι θα παραμείνουν έως ότου ολοκληρωθεί η αποστολή τους.

Το ψήφισμα πραγματοποιείται μετά από πρόσφατη δημοσκόπηση που έδειξε ότι το 60% περίπου των Αμερικανών πιστεύουν ότι τα αμερικανικά στρατεύματα πρέπει να αναχωρήσουν από το Ιράκ.