Με μήνυση εις βάρος του Σαρκοζί απαντούν οι συνήγοροι του ντε Βιλπέν

0

Οι δικηγόροι του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του προέδρου της χώρας, Νικολά Σαρκοζί με την κατηγορία ότι παραβίασε το τεκμήριο της αθωότητας αποκαλώντας τον πρώην πρωθυπουργό ένοχο μπροστά στις κάμερες.
Το σκάνδαλο της Clearstream που έχει πάρει από την περασμένη εβδομάδα τη δικαστική οδό με τον Ντομινίκ ντε Βιλπέν να κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση του Γάλλου προέδρου, με στόχο το αποτέλεσμα της αναμέτρηση στις προεδρικές εκλογές του 2007.
Οι συνήγοροι του Ντομινίκ ντε Βιλπέν χαρακτήρισαν «σκανδαλώδη» τη δήλωση του Νικολά Σαρκοζί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι «μετά από δύο χρόνια έρευνας, δύο ανεξάρτητοι δικαστές απεφάνθησαν ότι οι ένοχες πλευρές πρέπει να δικαστούν ενώπιον ποινικού δικαστηρίου».
«Σύμφωνα με τα σχόλια αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία για την ενοχή των κατηγορουμένων και οι δικαστές δεν έχουν να κάνουν τίποτα άλλο από το να καταλογίσουν ευθύνες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μήνυση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Monde.
Το γραφείο το Γάλλου προέδρου δεν έχει ακόμα προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Σχόλια