Μετά θάνατον δικαίωση για τον Τζιμ Μόρισον

0

Με 40 χρόνια καθυστέρηση θα απαλλαγεί ο τραγουδιστής των θρυλικών Doors από την κατηγορία της προσβολής δημοσίας αιδούς. Με πρωτοβουλία του ελληνοκυπριακής καταγωγής κυβερνήτη της Φλόριντα, Τσάρλι Κριστ, προβλέπεται να καταθέσει τον Δεκέμβριο αίτημα χάριτος υπέρ του τραγουδιστή, ο οποίος διώχθηκε για απρεπείς πράξεις έπειτα από συναυλία του συγκροτήματος στο Μαϊάμι.
Ειδικότερα, ο Μόρισον διώχθηκε ποινικά για απρέπεια, επίδειξη, προσβολή δημοσίας αιδούς και δημόσια μέθη έπειτα από συναυλία του στο Μαϊάμι, την 1η Μαρτίου 1969, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε προκαλέσει από σκηνής τους θαυμαστές του. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο τραγουδιστής φέρεται να έδειξε στους θεατές τα απόκρυφα σημεία του σώματός του, κάτι που, ωστόσο, δεν αποδεικνύεται από τα φωτογραφικά στοιχεία, και να προσποιήθηκε ότι έκανε στοματικό έρωτα με τον κιθαρίστα του συγκροτήματος.
Πρωτοδίκως, ο Μόρισον είχε καταδικασθεί σε οκτάμηνη φυλάκιση, αλλά είχε ασκήσει έφεση προτού αναχωρήσει για το Παρίσι, όπου και πέθανε, τον Ιούλιο του 1971 σε ηλικία 27 ετών.
Η επιτροπή χαρίτων αναμένεται να συνεδριάσει στις 9 Δεκεμβρίου.

Σχόλια