Μηνύσεις για το δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε ο Τραϊκόφσκι

0

Μηνύσεις εναντίον της ΠΓΔΜ, της της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και της ΝΑΤΟϊκής δύναμης – SFOR θα καταθέσουν οι συγγενείς των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα στο Μόσταρ της Βοσνίας, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπόρις Τραϊκόφσκι και η συνοδεία του. Το Διεθνές Δικαστήριο αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας, καθώς η εισαγγελία της Βοσνίας έκλεισε την υπόθεση, με το επιχείρημα ότι επρόκειτο για δυστύχημα και δεν κατονόμασε τους υπεύθυνους για την τραγωδία. Οι συγγενείς έχουν ήδη έρθει σε επαφή με ξένους δικηγόρους, ενώ Γάλλοι και Αμερικανοί δικηγόροι προσφέρθηκαν να τους εκπροσωπήσουν.

Στα πορίσματα της εισαγγελίας της Βοσνίας και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που όρισε η κυβέρνηση της Βοσνίας παραμένουν αναπάντητα ορισμένα ερωτήματα σχετικά με τη συμμετοχή των μελών της SFOR στην επιχείρηση εντοπισμού του αεροπλάνου, αλλά και για το ρόλο των υπηρεσιών αεροπορίας της ΠΓΔΜ. Επιπλέον στα πορίσματα δεν γίνεται αναφορά στις δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων για το δυστύχημα.

Τέλος, η εισαγγελία της ΠΓΔΜ αναμένεται να ζητήσει από την εισαγγελία της Βοσνίας διευκρινίσεις σχετικά με ορισμένα σημεία των πορισμάτων.

Σχόλια