Μήνυση για βασανισμό από τον δημοσιογράφο που πέταξε τα παπούτσια του στον Μπους

0

Μήνυση για βασανισμό κατά των φρουρών της ασφάλειας του πρωθυπουργού του Ιράκ κατέθεσε ο δημοσιογράφος, Μουντάζερ αλ Ζαΐντι, ο οποίος πέταξε τα παπούτσια του στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

«Τα άτομα αυτά εργάζονται για την ασφάλεια στο γραφείο Τύπου της κυβέρνησης», δήλωσε ο Ντίγια αλ Σάαντι, συνήγορος του Ζαΐντι. Προσέθεσε ακόμη ότι ο πελάτης του φέρει σημάδια στο σώμα, έχει χάσει ένα δόντι στην άνω σιαγόνα, φέρει μώλωπα στο αριστερό μάτι και πολλά αιματώματα.

Τις δηλώσεις του συνηγόρου στηρίζουν δύο ιατρικές εκθέσεις.

«Τα τραύματα αυτά είναι το αποτέλεσμα των χτυπημάτων και της βίαιης μεταχείρισής του τις ώρες που ακολούθησαν της σύλληψής του», ανέφερε ο συνήγορος, διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι η δική του εκτίμηση και ότι δεν αναφέρεται στο πόρισμα των ιατρικών εκθέσεων.

Ο 29χρονος δημοσιογράφος διώκεται «για επίθεση κατά ενός αρχηγού ξένου κράτους στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης» και σύμφωνα με την ιρακινή νομοθεσία μπορεί να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών έως κάθειρξης 15 ετών αν κατηγορηθεί για επίθεση και όχι για απόπειρα επίθεσης, η οποία τιμωρείται με ποινή φυλάκισης ενός έως πέντε ετών.

Εντός των επόμενων ημερών θα οριστεί η ημερομηνία της δίκης.

Σχόλια